Svindel med elektroniske faktura i det offentlige

Lidt charme, selvtillid og lækkert hår kan i værste fald udnyttes til afhenting af alt lige fra computere, vin, kontorudstyr, u-name-it direkte i butikker, hvor de er villige til at sende en elektronisk faktura.

For et par uger siden bestilte jeg en mixer, lydkort og mikrofon i en musikbutik og spurgte om jeg kunne afhente udstyret i butikken og om de kunne sende regningen elektronisk. Ingen problemer i det, jeg kunne bare hente udstyret i butikken.

De sendte ikke regningen så jeg slog et smut forbi butikken og hørte om de havde glemt min ordre (viste ingen ordreseddel eller lignende) – næ nej, de havde sikkert annulleret ordren pga. deres webbutik ikke kører sammen med deres ordre system i butikken.
Ekspedienten fiksede den elektroniske faktura mens jeg ventede i butikken (de eneste oplysninger han skulle bruge var telefonnummer!) og derefter langede han udstyret over disken og jeg kunne gå hjem igen….

Det er ikke første gang jeg har oplevet, at få udleveret it-udstyr i en butik udelukkende ved at oplyse EAN nummer og telefonnummer – sidste gang var det en bærbar computer…..

Gad vide om butikkerne har oplevet svindel med elektroniske faktura…?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *